Dit is de Portofolio van Ezequiel. Ik moest het van school maken, maar ik vind het zelf ook een goed idee en was het er al van plan.

foto

Wie ben ik?

Hi, ik ben Ezequiel Manuel Pacheco. Ik ben geboren ik Arnhem (13 Jaar), maar getogen in Amsterdam. Ik zit op het Metis Montessori Lyceum (HAVO/VWO - Technasium)

Wat vind ik leuk?

Ik vind veel dingen leuk. Dus kan ik wel veel krijgen, maar wat mij het meest aanspreekt is: Youtube, Gamen, Sporten en Technolgie.


Youtube: Youtube video's maken vind ik leuk, omdat ik er altijd van heb gehouden om mensen te vermaken en sinds ik het doe kan ik het doen voor een grotere doelgroep.


Gamen: Gamen vind ik leuk omdat ik dan in een ander verhaal zit dan het normale leven. Je zit er dan echt in en je best te doen om je doel in de game te halen. Ik denk dat dat me het meest daarbij aantrekt. Gelukkig ben ik niet verslaafd dat ik altijd vast zit in dat verhaal. :)


Sporten: Ik weet niet waarom, maar sport trekt mij op een of ander manier naar me toe en ik daardoor me passie geworden. Ik speel op dit moment voetbal.


Technologie: Als je kijkt in mijn rapport van groep 1 of 2 zie je dat mijn jufvrouw zei dat ik een passie voor technologie heb en dat klopt ook. Ik vind het gewoon leuk om te kijken hoe electronische apparaten inelkaar zitten en het weer inelkaar te zetten, maar daardoor heb ik vroeger wel veel tablets en (etc.) kapot gemaakt. :)

Waar ben ik goed in?

Ik vind dat ik beter ben geworden op gebied van technologie. Bijvoorbeeld heb ik deze website zelf gecodeerd met hulp van school. Video's editen wat ik vaak doe. Ik ben op dit moment wel tijdelijk gestopt met Youtube (

 • Youtube: Mr.Eze(Tijdelijke pauze).).


 • Mijn proces

  Ik wil later graag Elektrotechnisch Ingenieur / Productontwikkelaar worden, maar daarvoor moet je Elektrotechniek studeren. En HBO / WO opleiding is daarvoor nodig.  School(Metis Montessori Lyceum)

  Op de school waar ik nu zit: Metis Montessori Lyceum HAVO/VWO (MML) geven ze veel aandacht aan techniek. Je kan (bijv.) kiezen voor:


  Omdat ik dus later in de techniek-industrie wil werken op het gebied van Ontwerpen & Onderzoeken dus heb ik O&O gekozen.

  O&O (1e Klas)

  Dit zijn de onderwerpen die we hebben behandeld.

  1. Periode 1.1 (BIOMIMICRIE)
  2. Periode 1.2 (WILLEN I SLUIS)
  3. Periode 1.3 (EUREKA CUP - SCAN APP MAKEN)
  4. Periode 1.4 (NOG NIET BEKEND)

  Periode 1.3 ((EUREKA CUP - SCAN APP MAKEN)

  In Periode 1.3 moest ik met mijn stamgroep een app maken, waarmee je biefstu kan scannen en dan informatie krijgt met verschillende extra's. We hebben dat gedaan met Adobe XD en Design dat ik heb gemaakt op Invision. Hier onder zie je een paar foto's van mijn designs.

  O&O (2e Klas)

  Dit zijn de onderwerpen die we hebben behandeld.

  1. Periode 2.1 (ZONNE-ENERGIE LAMP)
  2. Periode 2.2 (EUREKA CUP - Het Slimste Huis)
  3. Periode 2.3 (Planten stress)

  4. De opdracht

   De opdrachtgever wenst een onderzoeksrapport het onderzoek naar het effect van zout op de groei van koolplanten waarbij de nadruk wordt gelegd op de effecten op de wortels van de planten. Hierbij moet gezocht worden naar een onderzoeksmethode om de effecten op de normaal onzichtbare wortels meetbaar te maken.

   De hypothese
   Wij verwachtten we uit het onderzoek dat de planten het niet zullen overleven en we een ander idee nodig hebben.

   Het onderzoek

   We hebben een planning gemaakt. We geven de planten dinsdag en woensdag water. Dinsdag is de dag dat we zout / moederoplossing toevoegen aan de planten. De aantal percentage moederoplossing zo heet de plant. We hebben een schema gemaakt van de groei van de planten.

   0% 0% 0,5 1,0% 1,5% 2,0% 2,5% 2,5% Week1 1,5 cm 1,5 cm 1,5 cm 1,5cm 1,5cm 1,5cm 1,5cm 1,5cm Week2 1,8 cm 1,8 cm 1,8 cm 1,6 cm 1,5cm 1,5cm 1,5cm 1,5cm Week3 2,1cm 2,1cm 1,9 cm 1,8 cm 1,7cm 1,6cm 1,55cm 1,5cm Week4 DOOD DOOD DOOD DOOD DOOD DOOD DOOD DOOD

   We hebben jammer genoeg geen foto’s meer omdat het niet gesynct was. Ook zijn onze planten jammer genoeg dood gegaan omdat kinderen er zout op hebben gedaan. Ook toen we het voor de 2e keer hebben geprobeerd hadden kinderen het gedaan dus had het geen nut meer. We zagen we dat de planten die het minst zoutoplossing kreeg het meeste groeide. Daarop hebben we tenminste onze oplossing gebaseerd.

   Oplossing

   Het is een feit dat planten minder stress kunnen krijgen door een juiste kleuropstelling. Dat hebben we ook in het begin opgemerkt. Ook is het een feit dat planten kunnen dood gaan aan zoutstress. Dat zagen we ook toen kinderen heel veel zout op onze planten hebben gegooid waardoor ze dood zijn gegaan.

   Wij hadden dus als oplossing dat als we op velden kassen in openlucht kunnen maken waarbij tussen de planten we lampen kunnen plaatsen met de juiste kleurenmix opstelling. We hebben dan als oplossing op de zoutstress een soortnet filter die mechanisch werkt met een op groene stroom bestuurde machine om de wortels wel te beveiligen tijdens het plaatsen van de zaden op het veld worden ze wel omhult met netjes.

  foto's design

  Prijzenkast

  Als het gaat om prijzen heb ik wel een paar van voetbal, maar ik zou natuurlijk graag een paar prijzen willen winnen

  Concact

  Als je me zou willen contacteren zou dat kunnen met:  Bedankt voor het bezoek op mijn portofolio.